Nyårsfint

Här kommer lite bilder på hur det ser ut efter att vi äntligen fått upp lite på väggarna.
Spegel spegel...



Gillar speciellt tavlan i vardagsrummet :)


och så två små tavlor i hallen...


Hylla i köket.
Nu är det bara lite småsaker som ska göras tror jag. Man kommer nog ändra sig och småfixa lite hela tiden ändå. Jag beställde bland annat en badrumsmatta från hm home härom dagen (purple of course).
:)

Krångelsmurfen

Jag har verkligen haft problem med min nya fotoram. För det första stod det bara hur man kopplar i sladden i ramen och sedan i vägguttaget (som om man inte visste det) och för det andra var ena änden av usb-sladden trubbig så den gick inte att få in i varken datorn eller i ramen :P hmpf!
hur göra?
Som tur är visste mamma att man inte alls ska föra över bilderna direkt från datorn till ramen. Man kunde tydligen föra över bilderna till ett usb och sedan in i ramen. Det var ju inte så svårt egentligen, men vad onödigt att inte tala om detta i intruktionerna! Hur ska otekniska människor göra då?
Nu är det ju så att jag alltid tagit mycket kort och de senaste åren haft en digitalkamera så den här ramen var ju verkligen något för mig; men som sagt onödigt att det skulle vara så pass svårt att lista ut allt.
Det här är inget att köpa till sina morföräldrar iallafall - så vidare man inte fixar bilder själv och ger en "färdig" ram. Jaja, nog om detta!
Nu ska jag läsa heeela lovet och försöka slappna av. Den stora frågan just nu är bara vad vi ska göra på nyårsafton!?


Bilder från veckan


Hos papz.




Mjau *gäsp*


Kalendern med alla luckor öppna.


Älskling & jag på julafton :)

Idag är det rea! ;) yes.

Mina klappar :)


Det här fick jag av älsklingen.


Från mamma....


och av pappa. Det blir nog Eclipse och spelande ikväll ;)

Birthday baby

Jahapp, så var julen över. Sitter vid S dator nu när min inte fungerar som den ska. Dåligt batteri...kul att behöva köpa nytt för julklappspengar, NOT :P
Jag får lägga upp lite bilder senare på mina fina presenter. Fick bland annat filmen + spelet Eclipse, en fotoram, en del cd;s, örhängen, en vas, vantar och två böcker...jag är nöjd :) och så har vi ju fått en del gemensamma presenter också; spegel, lampa till hallen, vaser, champagneglas, popcornskål och gjutjärnsgryta.
Idag fyller älskling år så jag steg upp strax innan 9 och fixade frukost. Riven choklad över flingorna och så kaffe och presenter. I eftermiddag kommer hans släktingar hit och firar. Sedan ikväll får vi laga något gott.
<3

Merry X-mas

God jul. :)

Reflections

Yes, finally! Nu har jag fått reda på att jag fått godkänt både i sociolingvistik och litteratur. Däremot vet jag inte hur det gick i översättningstentan jag hade imorse. Det tar nog några veckor innan jag får veta det...men det känns skönt ändå :) nu blir det lov...I love <3


Fått en spegel av mamz. Den kommer passa bra i hallen.


Merry Christmas!...

Vinterlandskap

Idag har vi tagit en runda på stan och sedan var vi hos mamma och fikade.
Is på sjön...kanske borde skaffa ett par skridskor.

Man får se upp för isbitar...:P

Avslutar med en till snöbild.

Imorgon har jag sista tentan den här terminen, sedan har jag ett lååångt lov, skönt :)

Turn the clocks back

Om man ändå kunde vrida tillbaks tiden. Allt är skit just nu. Jag vet att det är mycket att se fram emot också med fester och jul, men just nu är tankarna på annat håll. Kan inte gå in på vad det är men kan ju säga att det har med hälsan att göra. Inte roligt att alltid behöva söka vård, betala en massa pengar, och så hjälper ingenting ändå :/ det här med att jag har en massa tentor hela tiden hjälper inte direkt heller. Inte precis så att jag har orkat koncentrera mig så bra som jag borde det senaste halvåret. Tycker att det är lite väl mycket att må såhär dåligt under så lång tid utan att det går över.




<3 är glad att jag har min älskling som förstår mig.

Name-dropping

Någon som har hört den hemska låten av Duck Sauce som går likadant hela tiden? Barbara Steisand...uhuhuhuhu. Den borde man sätta på repeat om man vill att ens gäster ska gå hem från festen (partydödarhits vol 1).
Här kommer ett klipp man kan ersätta den med (om man vill ha något ännu mer störande).


Jag kanske borde ta patent på partydödarhits :P haha

Nervous nervous nervous

Just like the Alice Cooper song (nervous nervous nervous).
Nu sitter jag och väntar på att jag ska ha min sista föreläsning innan tentan som är på fredag. Årets sista föreläsning för min del. Jag såg igår att jag är "ledig" till och med slutet av januari efter den 21 dec - skönt! :)
Det blir ett lååångt jullov. Fast det blir också mycket nervositet eftersom jag inte vet hur det har gått med alla tentorna. Hoppas inte det blir någon omtenta!
Nu till något annat otrevligt; vår golvbrunn i badrummet är kaput. Det läcker ut vatten varje gång vi använder badkaret (typ varje dag) eller tvättmaskinen. It's disgusting. Har hört av mig till hyresvärden hur ofta som helst de senaste veckorna men inte fått hjälp än.
Det verkar som att de inte förstår att jag har lagt fram en nyckel där man ska om de kommer när man inte är hemma. Hur svårt kan det vara? Nej, nu måste jag dra. Byeee.

Santa Luciaaa....


Såhär såg det ut på lördagmorgonen när jag var påväg till tenta. Det var verkligen inte lätt att gå :P usch usch.

Tröstade mig med skvallertidning och världens godaste choklad, Ferrero Rocher när jag kom hem :)
Sedan bestämde vi oss för att ta fram granen. Egentligen hade vi tänkt vänta till helgen som kommer men orkade inte det. Blir ju ganska fullt upp nästa helg och sedan är vi hos pappa dagarna innan julafton. Men ska iaf försöka hinna laga lite julgodis helgen som kommer. Men först en till tenta på fredag. Inte pepp!

The tree.





Idag blir det Lussebullar till fika. Var hemma hos mamma hela dagen igår och bakade och gick på stan. Mysigt :)

9 dec

Usch, tentaångest :(
Har tre tentor i rad. Den första är på lördag. Känns inte som att den kommer gå särskilt bra då det är fyra uppsatser som ska skrivas!
Inatt hade jag en konstig dröm att jag inte hade kommit in på rätt ämne till nästa termin. Jag drömde något om mekanik; vad är det för ämne liksom? Haha. Jag tänkte att jag därför skulle gå in på studera.nu och kolla imorse - döm av min förvåning! Det hade kommit ett antagningsbesked. Fast rätt besked då...jag har alltså kommit in på tredje terminen i engelska. Puh!

Andra advent


Den perfekta julklänningen är inhandlad :) I love it. Men såg att den var billigare att beställa via H&Ms hemsida, fast orka! :P
Idag har vi varit och firat mormor som fyllt år i veckan. Sedan blev det lite shopping som sagt. Hade egentligen tänkt köpa ett par vantar jag såg för några dagar sedan men de fanns inga där. Får ta det i stan istället.


Andra advent - och världens snöoväder. Jag börjar undra om jag verkligen ska ta mig till biblioteket imorgon och plugga eller om jag bara ska stanna hemma. Har föreläsningar tis, ons och tors. Och så tenta på lördag. Jättekul vecka verkligen...NOT.
Ikväll blir det att tända andra ljuset och myyysa. ;)

Young & spoiled

Sitter och tittar på Vakna med the voice där en av killarna från ung och bortskämd är med; Daniel Paris. Han är bara roligt :)
"Men vill du inte flytta hemifrån?" Ehh...tydligen inte. Jag tillhör ju också "curling-generationen" men ändå inte. Jag känner faktiskt inga ungdomar i min ålder som inte kan diska, städa, tvätta, laga mat..m.m. Jag trodde visserligen att jag skulle bo hemma med mina föräldrar JÄTTElänge. Men så blev det inte. Anledningen till att det inte blev så tror jag beror på att jag träffade S. Efter att ha varit tillsammans i 3 år ville jag verkligen att vi skulle flytta ihop. Eller ja, det ville jag redan när jag var 19 egentligen. Anledningen att jag inte flyttade då var att jag inte hade varken jobb eller utbildning (csn).
Det känns för jävligt att det ska behöva vara såhär egentligen. Att man inte ska kunna flytta hemifrån nuförtiden pga den ekonomiska krisen som gör att ungdomar inte kan få jobb. Istället tvingas man utbilda sig...men tänk sedan när man är färdigutbildad och ändå inte får jobb. Så står man där med studieskulder och vet inte vad man ska ta sig till. Usch, vad jag oroar mig för sånt här hela tiden.
Ung och bortskämd är iallafall ett underhållande program. Frågan är bara om de verkligen lär sig någonting eller om de bara flyttar hem och låter sina föräldrar ta hand om dem igen? :P

Första december

Idag ska jag till tandläkaren, hjälp! Inte en bra början på den första december... hoppas inte jag har några hål eller början till hål (vilket jag alltid har).
Först ska jag på seminarie om den senaste boken vi läst i litteraturkursen; To the lighthouse. Väldigt knepig bok som jag till och från inte alls förstod vad den handlade om. Vad ska man då säga om den?


Wuthering Heights är helt klart den bästa boken vi läst hittills. Och Frankenstein var inte dålig den heller...men lite creepy ^^ Jag kan inte fatta att vi har tenta nästa vecka (på lördag), samtidigt som vi måste hinna läsa ytterligare en bok till innan dess. Hjälp alltså! Veckan efter har vi en tenta till i sociolinguistics, vilket man inte alls hinner plugga inför pga litteraturen som man ska skriva fyra uppsatser i. Oh My God, kill me now :P

RSS 2.0